Contact

NEEM CONTACT OP

FAQ

In de basis is er weinig verschil. De term ‘spinnen’ is een verzamelnaam voor indoor cycling.

Bij indoor power spin wordt er naast het spinnen meer focus gelegd op kracht. In deze work-out vorm spreek je nog meer spierkracht aan dan tijdens indoor cycling.

Het grootste verschil zit hem in het vaste schema. Bij cycle spin fit train je volgens een vast schema. Je start met de warming-up, dan volgt een tempoverhoging, gevolgd door een aantal heuvels. Na een stuk gemixt terrein en hier en daar een sprint start je met klimmen. Na de klim is er tijd voor herstel tijdens de terugreis en is er ruimte om te stretchen.

Bij de indoor freestyle spin gebruikt de Cycle Coach geen vaste choreografie. De sfeer van de dag en de creativiteit van de Cycle-Coach bepalen deze les de oefenstof. De beschikbare kennis en kunde, gecombineerd met een originele muziekkeuze maken dit tot een optimale Freestyle les. Mindfull trainen is een belangrijk onderdeel van de Freestyle les.

De masterclass focust zich nog meer op jou en op de details van de training. Alleen een MasterEntertrainer geeft de masterclass. Er wordt meer tijd genomen voor fietsinstellingen en de MasterEntertrainer gaat vooraf in gesprek over doelstellingen en vragen. Ook na afloop is er ruimte voor evaluatie.

Dit is een instructeur die voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van persoonlijke presentatie, gastheerschap, ervaring, enthousiasme, vriendelijkheid. Zijn of haar lessen kenmerken zich door een hoge kwaliteit en goede muziekkeuze. Een MasterEntertrainer streeft altijd naar hoge waarderingscijfers.

In de cursus tot MasterEntertrainer gaan we breed aan de slag. Van persoonlijke vaardigheden tot anatomie. Hoe zet je een les in elkaar en hoe ga je met klanten om. Waar kan je verbeteren, past het profiel van de instructeur bij de groep. Durf je als instructeur van rol te wisselen? De Cycle Coach zorgt ervoor dat je het niveau van MasterEntertrainer bereikt.

Als sportscholen meer uit hun lessen willen halen en de les beter willen laten verlopen, dan kunnen zij de Cycle Coach inzetten. Als mystery guest bezoekt de Cycle Coach de les en observeert de instructeur. Na de les volgt een evaluatie over de verbeterpunten en biedt de Cycle Coach handvatten ter verbetering van de lessen aan.